Now you can Subscribe using RSS

# IBPS PO 2017 Quantitative aptitude Practice Quiz 50

IBPS EXAM Guru

1 .

 A.   80,000 B.   76,000 C.   74,000 D.   78,000
2 . What is the ratio of voters from city X in constituency H, A and B to the voters from city Y in G, Hand B ?

 A.   14245 : 21528 B.   7176 : 21528 C.   21528 : 14245 D.   21528 : 4735
3 . Which constituency has maximum number of voters in city X ?

 A.   City B B.   City H C.   City C D.   City F
4 . Which constituency has minimum number of voters in city X and city Y ?

 A.   City B and C B.   City D and F C.   City B and E D.   City D and D
5 . Total number of voters from city E, D and C city X is what percentage of total number of voters from constituency F, D and C in city Y ? (Approx)

 A.   72% B.   74% C.   68% D.   76%
6 .

 A.   19866450 B.   19876450 C.   20786450 D.   20876450
7 . What is the total number of men population in city D, E and G ? (Approximately)

 A.   8669616 B.   8684613 C.   8664614 D.   8665600
8 . What is the ratio of men population in city E to female population in city G ? (Approximately)

 A.   81:38 B.   35:81 C.   65:81 D.   45:81
9 . What is the total number of female population in city F, G and H ?

 A.   7997377 B.   7973977 C.   7937797 D.   7973797
10 . The number of men population in city D, E and F is what percent of total number of population in the all cities together?

 A.   17 B.   18 C.   19 D.   16

1 .
 Answer : Option C Explanation : Total number of voters in constituency from G, H and C in city X is –G=$11.5\over100$x185000=21275H=$13.5\over100$x185000=24975C=$15\over100$x185000=27750(G+H+C)=74000
2 .
 Answer : Option A Explanation :
3 .
 Answer : Option D Explanation :
4 .
 Answer : Option D Explanation :
5 .
 Answer : Option D Explanation : Total numbers of voters from city X (E, D and C)=$34\over100$x185000=62900 Total numbers of voters from city Y= (27600 + 22080 + 33120) = 82800Req.% =$62900\over82800$x100=75.966≈76%
6 .
 Answer : Option A Explanation : Total number of population in city A, B and E =village A =$12.5\over100$x45670000=5708750Village B=$13.5\over100$x45670000=6165450Village E $17.5\over100$x45670000=792250Total (A + B + E) = (5708750 + 6165450 + 7992250) = 19866450
7 .
 Answer : Option C Explanation : Total number of Men population in city (D, E and G),City D=$4\over12$x$10.5\over100$x45670000=1598450City E= $9\over14$x7992250=5137875City G =$4\over9$x4338650=1928288.88≈1928289total (D+E+G)=8664614
8 .
 Answer : Option A Explanation : 9x$17.5\over4$:5x$9.5\over4$=81:38
9 .
 Answer : Option D Explanation : Female population in city F, G and HCity F = $8\over11$x3881950=2823236.36≈2823236City G=$5\over9$x4338650=2410361.11≈2410361City H=$4\over11$x7535550=2740200Total = 2823236 + 2410361 + 2740200 = 7973797
10 .
 Answer : Option A Explanation : Total number of Men population in city D, E and F.= (1598450 + 5137875 + 1058713.6364)= (1598450 + 5137875 + 1058714) = 7795039=$7795039\over45670000$x100=17.06818≈17%